Wetenschap

Artikel in Tijdschrift voor Diergeneeskunde

Samen met collega gedragstherapeuten en voedingsdeskundigen heb ik een artikel geschreven dat gepubliceerd is in het Tijdschrift voor Diergeneeskunde. In het artikel bespreken we waarom maar een keer per dag voeren van katten geen goed idee is.

Je leest het volledige artikel hier: https://www.knmvd.nl/eenmaal-daags-voeren-van-katten-effecten-voor-welzijn-en-gedrag-van-de-kat/.

Onderzoek van de Purr doctors

Samen met dr. Marsha L. Reijgwart (bioloog, wetenschapper en kattengedragstherapeute) doe ik wetenschappelijk onderzoek naar gedrag en welzijn van katten.

Actuele onderzoeken

Er zijn op dit moment geen actuele onderzoeken van de Purr doctors. Wil je op de hoogte worden gehouden van onderzoek naar kattengedrag? Volg ons dan op onze Facebook-pagina.

Aanmelden voor onderzoek

Wil je persoonlijk uitgenodigd worden voor onze onderzoeken naar gedrag, welzijn en gezondheid van katten? Meld je dan aan voor het Nederlandse katten cohort. Stuur een e-mail met je e-mailadres naar: info@purrdoctors.nl

Katten Kenniscentrum Nederland

Het Katten Kenniscentrum Nederland biedt betrouwbare en onderbouwde kattenkennis. Variƫrend van praktische tips over kattengedrag en informatie over gezondheid en ziekte. Ook voor de wetenschap achter het nieuws ben je bij het Katten Kenniscentrum aan het goede adres. Het Katten Kenniscentrum Nederland richt zich op katteneigenaren, dierenartsen, asielen en andere kattenliefhebbers met als doel door kennisvergroting het welzijn van kat en eigenaar te verbeteren.

Als auteur voor het Katten Kenniscentrum Nederland schrijf ik artikelen over natuurlijk kattengedrag, emoties, gedragsproblemen (en oplossingen) en de relatie tussen eigenaar en kat.