Recensies

Via mijn dierenarts ben ik in contact gekomen met Esther. Esther luisterde zeer goed naar mijn verhaal en ik voelde haar empathie voor mij. Ondanks mijn sterke emoties stuurde Esther mij in een realistische richting. Ik ben Esther zeer dankbaar voor haar manier van luisteren, het begrip en de manier hoe ze mij zelf heeft laten handelen. Dankzij haar heb ik uiteindelijk een weloverwogen beslissing kunnen maken.
Nancy
Roermond
Esther is great, she helped us to understand better our cat Klaw. Even, Klaw is a special case, she had the patience with him and helped us to understand better how to approach Klaw's behavior. Thanks a lot Esther.
Miguel & Celia
Groningen
Na een incidentje met ons vriendje Noodles hebben we Esther benaderd. We hebben Esther ervaren als een super fijn mens! En hadden gelijk een goed gevoel bij haar. Het was erg prettig dat Esther vlak voor het huisbezoek appjes stuurde ter voorbereiding. Dit nam wat spanning die we voor de afspraak hadden weg. Esther is meelevend, betrokken en kundig. Ze neemt de tijd om een goed beeld te krijgen van de situatie en geeft advies waarmee wij aan de slag konden gaan. We hebben al een aantal succesjes gehad! We zijn daardoor positief gestemd en het vertrouwen groeit. We hopen in de toekomst met minder stress voor Noods én onszelf bezoek te kunnen ontvangen. Dank je wel Esther!
Ellen & Ewoud
Groningen
Begin september heb ik de poes van mijn moeder overgenomen, een lieve Ragdoll dame van 7 jaar oud. Doortje was gewend aan honden, dus met onze 2 honden ging het gelijk goed. Ik had verwacht dat het ook een uitstekende match zou zijn met mijn 1,5 jaar oude dove katertje Carlo… niets was minder waar… zij moest niets van hem hebben, daarentegen was vreselijk geïnteresseerd in haar en als reactie op haar afwijzing, begon hij haar op te jagen en boven op haar te springen en in haar nek te bijten. Ik heb Esther benaderd en ze heeft me veel inzicht kunnen geven in de achtergrond van hun gedrag maar ook wat voor mogelijkheden ik had om dat aan te pakken. Deze inzichten hebben mij enorm geholpen om een betere situatie voor beide te creëren. Inmiddels gaat het veel beter en tolereren ze elkaar zeker 80% van de tijd - de overige 20% is werk in uitvoering! Grote dank aan Esther - zonder haar inzichten was me dit niet gelukt.
Marja
Citta della Pieve, Italië
Ondanks dat ze geen ruimte voor nieuwe cliënten had, wilde Esther toch 2 vragen van mij over een pas geadopteerd zwerfkatje beantwoorden. Ze gaf me praktische antwoorden en stuurde me ook nog informatie. Super aardig, dank Esther!
Joan
Utrecht
Ik zou Esther zeker aanraden als kattengedragsdeskundige! Het traject begon met het invullen van vragenlijsten waarna een huisbezoek volgde. Het huisbezoek was erg nuttig, omdat ze een goed beeld kreeg mijn poes Odi en haar omgeving. Tijdens het traject hadden we eens in de twee weken contact over de voortgang. Als ik tussendoor extra vragen had dan beantwoordde ze die altijd snel, via whatsapp. Ze geeft praktische tips om het probleem aan te pakken. In mijn geval ging het om mijn poes Odi die al lange tijd in huis plaste en inmiddels was het probleem niet medisch meer. Door de situatie kritisch te bekijken kon ze adviezen geven die ertoe hebben geleid dat Odi niet meer in huis plast. Ik weet nu precies waar ik op moet letten en ik weet dat als ik nog een kleine vraag heb dat ik die aan haar kan stellen, ook al is het traject afgelopen. Kortom, de makkelijk op te volgen adviezen, de snelheid van reageren op vragen en professionaliteit waren succesfactoren in dit traject waardoor ik Esther zeker aanraad.
Lizet
Veendam
We were not sure what to expect from a cat therapist, but we are very glad that we found Esther. After learning about our cat and watching her behaviors, Esther gave us insights and suggestions that led to immediate improvements. We also appreciated Esther’s patience, scheduling flexibility, and prompt responses to our questions. Thank you, Esther!
Janet
Groningen
Na een aantal weken wikken en wegen heb ik Esther toch ingeschakeld. Na 4 maanden geleden een nieuw katje in huis te hebben genomen pakte het niet zo uit als ik dacht. Dankzij Esther heb ik beter leren begrijpen waar het gedrag van mijn 2 katten vandaan komt. Ook heb ik geleerd hoe ik het probleemgedrag kan herkennen om de momenten waar het misgaat zoveel mogelijk te voorkomen. Dit vergt tijd en moeite, aangezien ik veel met de drukste kat moet gaan spelen, maar het is de moeite waard. Gelukkig gaat het nu langzaam beter. Esther is een fijne therapeut, ze luistert goed en denkt mee naar oplossingen.
Chantal
Roden
Wat een uitkomst om de problemen met mijn katje Max te kunnen delen met iemand die alles weet over kattengedrag. Max poepte steevast naast zijn bak. Daarnaast was hij erg schuw waardoor ik niet terecht kon bij oppasadressen. Ik wist me geen raad tot ik bij Esther aanklopte. Esther hielp me concrete en meetbare stappen te nemen. Ze gaf ook goeie tips hoe ik het contact met Max spelenderwijs kon verbeteren. Ik heb de gesprekken en adviezen van Esther als plezierig en deskundig ervaren. Ze reageert snel, stelt gerichte vragen en geeft nieuwe tips indien nodig Er zijn mooie stappen gemaakt met Max. Zeer waardevol vond ik ook de grote betrokkenheid en nazorg bij de begeleiding van Esther. Ik raad Esther dan ook van harte aan.
Wieger
Sneek
Ik heb Esther van Katsgewijs benaderd voor mijn kat Philip. Philip wast zijn buik namelijk kaal. Nadat ik al heel wat ritjes naar de dierenarts had gemaakt kwam de conclusie dat het misschien ook wel stresslikken kon zijn. Esther denkt ontzettend goed mee en verstaat haar vak. Dankzij haar kennis en advies zijn Philip en ik een stuk verder gekomen voor zijn gezondheid. Philip is een beetje een pechgeval wat dat betreft, maar het gaat al een stuk beter. Ik voelde me vaak moedeloos wat het nou kon zijn, maar ik voel me erg geholpen. Het adviesrapport is erg uitgebreid en op meerdere vlakken helpend geweest. Ook na het adviesrapport is er regelmatig appcontact en interesse in hoe het gaat. Philip heeft nog een weg te gaan, maar dankzij het advies en de hulp heb ik daar vertrouwen in. Ik kan Esther aan iedereen aanraden! Super bedankt!
Recensie Philip kleiner
Sanne
Leeuwarden
Ik zat met mijn handen in het haar omdat ik mijn kat Merel niet met twee handen kan vasthouden als ik iets met haar wil doen wat haar niet aanstaat. Een ander kan haar ook niet vasthouden omdat ze dan voor jaren gestresst is. Het toedienen van een vlooienpipet was dus al een levensgroot probleem! In arren moede heb ik dus kattengedragsdeskundige Esther Douma van Katsgewijs gevraagd of zij me verder kon helpen. Ze is geweest en heeft de kat en mij gezien en begreep de situatie! Het was heerlijk te praten met iemand die zich inleefde! Ze heeft me ideeën aan de hand gedaan waardoor ik haar medicatie zèlf kan laten opeten. Na enig oefenen van tevoren, waarbij ze contact hield, is dat ook gelukt! Als positief neveneffect vertrouwd de kat me meer dan voor haar bezoek. Dus ik ben reuze blij! En, volgens, mij Merel ook.
Miriam
Groningen
Esther verstaat haar vak! Het voelde van te voren als een luxe probleem om een therapeut voor je kat in te moeten schakelen, maar in haar allereerste reactie had ze direct al tips die werkten. Ze is is meelevend en aandachtig voor de noodzaak van haar client (het baasje dan wel de kat zelf), waarbij Esther ook de persoonlijke omstandigheden van het baasje niet uit het oog verliest. Niet alleen droeg Esther werkzame oplossingen aan voor het probleemgedrag in kwestie, tevens kwam ze direct met andere nuttige adviezen voor een kersverse katteneigenaar, hetgeen zeer gewaardeerd wordt. De liefde voor het vak (en katten!) is voelbaar, die ze op de juiste manier kan vertalen naar resultaat. Esther is behulpzaam en betrokken, en ik kan haar een ieder aanraden!
Chris
Ljouwert
Na enige tijd onderzoek te hebben gedaan naar een goede kattengedragstherapeut in Groningen kwam ik terecht bij Katsgewijs. Ik zag op de website een aantal interessante onderzoeken en artikelen. Dit vond ik heel fijn want zo kon ik mij alvast een beetje inlezen en kreeg ik een idee wat voor persoon de kattengedragstherapeut zou zijn.

Tijdens het huisbezoek dat Esther heeft gedaan voelde ik dat er met volle aandacht werd gekeken naar de problemen van mijn kat(ten. Soms kan dat confronterend zijn omdat er wel wat van het baasje gevraagd wordt. Namelijk experimenteren, geduld en bijstellen. Uiteindelijk hebben de adviezen, oprechte en professionele houding van Esther mij ontzettend geholpen. Ik heb inzicht gekregen in de problematiek van mijn kat en hoe hiermee om te gaan. Ik kwam tot het inzicht dat sommige minimale aanpassingen een wereld van verschil kunnen maken, en daar ben ik haar tot de dag van vandaag erg dankbaar voor!
Kaya
Groningen
Barry is een typisch corona katje: geboren in de pandemie en (mede) daardoor nauwelijks gesocialiseerd. Van nature een dapper maar gestresst beestje, die alleen met haar baasje goed kan op schieten. Toen ik ging samenwonen met mijn vriend stuitten we op wat problemen. Barry leek niet goed te wennen aan onze nieuwe huisgenoot en werd bang, agressief en nóg aanhankelijker naar mij toe. Na wat gegoogle kwam ik aardig snel bij Esther van Katsgewijs uit. Haar filmpjes en website overtuigden mij al snel van al haar kennis en ervaring. Esther kwam langs en de sfeer was direct relaxt. Dat vond Barry ook! Waar veel mensen het ongewenste gedrag van katten wegwuiven, neemt Esther het allemaal serieus. Een ware verademing! Ze luistert aandachtig, stelt de juiste vragen en geeft passend advies. En ja, dat advies kan soms confronterend zijn. Het bleek dat we zelf óók een aandeel hadden in het gedrag van Barry. Na een uitgebreid (en gezellig) intakegesprek kregen we een rapport toegestuurd.
Dankzij Esther hebben we veel meer inzicht gekregen in het gedrag van Barry. We begrijpen Barry beter en kunnen daardoor onwenselijk gedrag verklaren, en niet geheel onbelangrijk, voorkomen. We zijn nu een paar maanden verder en Barry weet inmiddels ook mijn vriend te vinden voor knuffels. Al met al, we zijn nog iedere dag blij met de hulp van Esther!
Francine
Groningen
Op eigen initiatief wil ik graag mijn zeer positieve ervaring met Esther delen met andere kattenliefhebbers. Ik heb Esther van Katsgewijs zelf benaderd toen ik met mijn handen in het haar zat toen er een piepkleine kitten bij mij kwam wonen...Kaj genaamd. Dit kleine ding bleek hyper actief en had enorm veel aandacht nodig waarvan ik zelf niet zo goed begreep hoe dat werkte, ik werd er behoorlijk onzeker van. Esther heeft mij gedurende een aantal dagen door alles heen begeleidt... dit heeft ze met zoveel respect, aandacht, geduld en expertise gedaan dat ik haar eeuwig dankbaar ben! Ik voelde me enorm op mijn gemak bij haar en zeer serieus genomen...Daarbij heeft ze mij hele goede tips gegeven waar ik direct mee aan de slag kon....en nog steeds! Mocht ik in de toekomst weer eens ergens tegenaan lopen met mijn kattenbende dan roep ik zeker haar hulp weer in! Ien en Kaj
Ien
Toen Vos wat groter -en sterker- werd dan Suus, bleek Suus zich blijkbaar niet veilig meer te voelen. Aan de hand van een plattegrond en foto’s van onze woning heeft Esther met een paar praktische tips in een online gesprek al zoveel verandering in de situatie weten te brengen. Esther had ook tips voor spelen, beloning, voedingsadvies en snacks. Sinds Suus aan de medicijnen is (wegens een immuunziekte) wordt er zelfs samen gespeeld en slapen ze samen op de bank of op schoot met 20cm tussenruimte.
Sandra & Eva
Roden
Tijdens onze zoektocht naar een goede kattengedragstherapeut kwamen we bij Esther uit. We waren ten einde raad, want na onze verhuizing plasten en sproeiden onze twee Bengalen elke dag in huis- al bijna twee jaar. We hadden alles al geprobeerd en ook een medische check gedaan. Esther kwam bij ons thuis om de situatie in beschouwing te nemen. Ze nam ruim de tijd om alles goed te bespreken en relevante vragen te stellen. Ze gaf direct al veel praktische tips en adviezen, ook vanuit haar wetenschappelijke benadering. Het daaropvolgende adviesrapport was erg uitgebreid en zorgvuldig opgesteld. Na het huisbezoek hebben we nog een aantal opvolggesprekken gehad. Esther is een fijn mens. Ze is geduldig, luistert goed en kan goed analyseren. Je voelt je geholpen. We zijn sinds de start van het traject (2 maanden geleden) van zo'n 7 plasjes per dag naar 0 tot 1 plasje per dag gegaan. Voor ons al een enorme opluchting, want het probleem had veel impact op onze leefsituatie en ons welbevinden. De katten zijn ook super ontspannen en genieten veel meer. Het adviesrapport is zo uitgebreid dat we het er af en toe weer even bij pakken om te kijken welke adviezen we aanvullend tot uitvoering kunnen brengen. Bedankt Esther!
Esmé
Groningen
Na komst van onze derde kat had Baloe last van veel stress, ze voelde zich niet meer veilig in huis en dit resulteerde in het wegjagen van de andere katten in huis omdat ze zich wou verdedigen. Als wij op smalle stukken in huis te dicht bij haar kwamen of achter haar liepen kregen wij ook uiteindelijk ook een haal. Op advies van Esther hebben we Baloe tijdelijk bij familie ondergebracht. Hier kwam ze helemaal tot rust en herkenden wij onze Baloe weer terug. Eenmaal in huis zijn wij begonnen met het reïntegratie programma dat Esther voor ons had geschreven. We zitten nog midden in de reïntegratie, maar Baloe kan steeds vaker met onze andere katten in dezelfde ruimte zijn (met begeleiding) zonder tekenen van conflict. We hebben er alle vertrouwen in dat we straks weer drie blije katten hebben dankzij de hulp van Esther!
Lotte
Groningen
Onze kat Titus had sinds enkele maanden de neiging om 's nachts in de woonkamer op de bank te plassen. We hebben van alles geprobeerd, maar niets hielp. De situatie begon behoorlijk onhoudbaar te worden en uiteindelijk kwam ik via google terecht bij Esther. Zij was eigenlijk onze laatste hoop, want we wilden Titus absoluut niet kwijt, maar zo kon het ook niet meer langer. Na een zeer uitgebreid consult waarbij Esther ons over alle mogelijke zaken vroeg die direct of indirect invloed konden hebben op het gedrag van Titus, kregen we van Esther een zeer uitgebreid advies m.b.t wat we konden doen aan de situatie.
Dezelfde avond nog zijn wij begonnen om het advies van Esther op te volgen en tot onze grote blijdschap heeft Titus vanaf die avond niet meer op de bank geplast. We zijn enorm blij dat (ondanks dat we de hoop begonnen te verliezen) er toch nog op tijd een oplossing is gekomen en we gewoon weer zonder plasproblemen kunnen leven met onze kat waar we zo dol op zijn!! Er is eigenlijk maar 1 ding waar we spijt van hebben en dat is dat we Esther niet maanden eerder hebben gebeld. Mijn advies is dan ook: als iemand soortgelijke problemen heeft: modder niet zelf aan, maar neem contact op met Esther!!
Jeroen
Groningen
Na enige tijd onderzoek te hebben gedaan naar een goede kattengedragstherapeut in Groningen kwam ik terecht bij Katsgewijs. Ik zag op de website een aantal interessante onderzoeken en artikelen. Dit vond ik heel fijn want zo kon ik mij alvast een beetje inlezen en kreeg ik een idee wat voor persoon de kattengedragstherapeut zou zijn.

Tijdens het huisbezoek dat Esther heeft gedaan voelde ik dat er met volle aandacht werd gekeken naar de problemen van mijn kat(ten. Soms kan dat confronterend zijn omdat er wel wat van het baasje gevraagd wordt. Namelijk experimenteren, geduld en bijstellen. Uiteindelijk hebben de adviezen, oprechte en professionele houding van Esther mij ontzettend geholpen. Ik heb inzicht gekregen in de problematiek van mijn kat en hoe hiermee om te gaan. Ik kwam tot het inzicht dat sommige minimale aanpassingen een wereld van verschil kunnen maken, en daar ben ik haar tot de dag van vandaag erg dankbaar voor!
Kaya
Groningen
Mijn rode kater Eddie had al een hele tijd last van zijn blaas en darmen. Ik had al van alles geprobeerd, en Eddie was al regelmatig bij de dierenarts te vinden. Hij piepte wanneer hij op de kattenbak moest, en ik wist niet meer hoe ik hem verder kon helpen. Na een zeer prettig gesprek met Esther waarbij ze vele tips en uitleg had gegeven over hoe Eddie meer kon drinken, ging ik aan de slag. We zijn nu ongeveer twee maanden verder, en dit heeft onwijs goed uitgepakt! Het is al een heel stuk verbeterd en dat is ook zeker aan Eddie te merken. Ik had een zeer prettige ervaring met Esther, en zal haar zeker aan anderen aanraden!
Kimberley
Groningen
Na enige tijd onderzoek te hebben gedaan naar een goede kattengedragstherapeut in Groningen kwam ik terecht bij Katsgewijs. Ik zag op de website een aantal interessante onderzoeken en artikelen. Dit vond ik heel fijn want zo kon ik mij alvast een beetje inlezen en kreeg ik een idee wat voor persoon de kattengedragstherapeut zou zijn.

Tijdens het huisbezoek dat Esther heeft gedaan voelde ik dat er met volle aandacht werd gekeken naar de problemen van mijn kat(ten. Soms kan dat confronterend zijn omdat er wel wat van het baasje gevraagd wordt. Namelijk experimenteren, geduld en bijstellen. Uiteindelijk hebben de adviezen, oprechte en professionele houding van Esther mij ontzettend geholpen. Ik heb inzicht gekregen in de problematiek van mijn kat en hoe hiermee om te gaan. Ik kwam tot het inzicht dat sommige minimale aanpassingen een wereld van verschil kunnen maken, en daar ben ik haar tot de dag van vandaag erg dankbaar voor!
Kaya
Groningen
We hebben Esther via onze DA aangeraden gekregen omdat een van onze katten ziek is en we advies wilden hoe we in huis het beste voor onze kat kunnen zorgen. Ze heeft ontzettend fijn meegedacht en we hebben allerlei bruikbare tips gekregen, van de locatie van de kattenbakken en eet/drinkbakken tot aanpassingen die we kunnen doen in en om het huis om het onze kat zo fijn mogelijk te maken. De tips mbt het herkennen van pijn bij onze kat Babs en hoe we het goed in de gaten kunnen houden hebben we elke dag wat aan. Het was ontzettend fijn om haar deskundige advies te krijgen in de thuissituatie. Ook voor en over de andere katten (we hebben er 7) heeft ze handige tips gegeven, we zijn enorm blij met haar.
Sandra & Rodney
Groningen
In grote nood heb ik contact gezocht met Esther van Katsgewijs omdat ik en mijn oude dierenarts totaal niet meer op 1 lijn zaten. Esther heeft mij getipt dat ik contact kon opnemen met juridische dienstverlening om te weten wat precies mijn rechten waren als baasje van mijn kat Sam. Dat heeft mij veel opluchting en duidelijkheid gegeven. Ik ben daarop naar een andere dierenarts gegaan met wie ik beter contact heb. Van Esther heb ik gezonde voedingstips gekregen om mijn kat weer aan het eten te krijgen na een zware periode. Al met al heb ik het contact met Esther als heel prettig en steunend ervaren.
Marjolein
Groningen

Ik heb Esther benaderd omdat wij gingen verhuizen. In het verleden hebben wij zeer veel problemen gehad met onze kater Leo tijdens een verhuizing en we zagen daarom ook zeer op tegen deze verhuizing. In een zeer prettig gesprek met Esther hebben we een stappen plan gemaakt en was ze er van overtuigd dat we met de nieuwe tips en zonder medicatie zouden kunnen verhuizen. Na alle voorbereidingen gingen we dan verhuizen en we durfden het aan om Leo (en onze andere poes Mila) zonder medicatie te laten mee verhuizen. Het ging zo veel beter dan de vorige keer en hier zijn wij, en de katten ook, Esther heel dankbaar voor! Al en al had ik een super fijne ervaring met Esther, ze is heel toegankelijk en ze leeft met je mee. Ik zou haar aan iedereen aan raden!

Emily
Donderen
De vorige keer dat Zoë naar de dierenarts moest was dat voor haar en voor ons een stressvolle onderneming. Esther kwam met nuttige en werkende tips hoe wij dit beter konden aanpakken. Dit keer is het bezoek aan de dierenarts zo soepel als maar kan verlopen. Dit zorgde bij ons, maar vooral ook bij Zoë voor veel minder stress! Esther nam de tijd om de situatie goed te bergrijpen en met passend advies te komen. Uit de vragen die Esther stelt, merk je dat ze ervaring en kennis van zaken heeft! We zijn erg blij met het effectieve advies van Esther

Femma en Klaas
Groningen


Bram is sinds ik het gordijn voor de kattenluiken heb rustiger, dat was dus een goede tip. Maar toch heeft hij af en toe ineens een onrustige bui en gaat dan sproeien. Daar kan ik dan niet de oorzaak voor vinden. Het lijkt erop dat hij dan zijn energie even kwijt moet en dan gaat het weer dagen goed. Ik denk dat we best wel iets bereikt hebben maar beter dan dit zal het denk ik niet worden. Dank je wel voor je hulp!
Marthe
Drachten
Hoi Esther, het is al een hele poos geleden dat wij onze behandeling hebben af gerond maar ik wou je graag laten weten dat het heel goed gaat met Gijs. Sinds dat hij een kattenluik heeft (en door heeft hoe hij deze moet gebruiken) plast hij ‘even afkloppen’ niet meer in huis. Nogmaals bedankt voor je hulp!
Carlijn
Harkstede

Afgelopen maart heeft Esther voor de studenten van de minor “Dieren in de Zorg”, opleiding Diermanagement, van Hall Larenstein in Leeuwarden, een gastcollege van 2 uur verzorgd. Esther was zeer goed voorbereid; ze had zich verdiept in de voorkennis van de studenten en waardoor de inhoud haarfijn aansloot op het doel van de minor. De onderwerpen die aan bod kwamen, waren o.a. verschillende karakters van katten, sociaal gedrag en de ideale ‘zorgkat’? Ook de omgang met katten en het herkennen van emoties kwamen aan bod. Het college was zeer interactief, boeiend en er was veel ruimte voor vragen, waarbij dankbaar gebruik werd gemaakt van de kennis en ervaring van Esther. De stof was toegankelijk voor de studenten, gestructureerd, en het feit dat het college in corona tijd online werd gegeven was daardoor niet relevant. De studenten hebben het gastcollege als zeer positief beoordeeld.

Corine Oomkes
Docent Diermanagement, van Hall Larenstein Leeuwarden
Omdat ik bijna ten einde raad was met mijn kater Leo ben ik op het internet gaan speuren naar tips hoe ik om kon gaan met zijn angstige gedrag. Al snel stuitte ik op 'kattengedragsdeskundige' en de website van Katsgewijs was snel gevonden! Een bericht met daarin de probleemstelling was snel verstuurd en al even snel had ik een reactie van Esther. Direct had ik in de gaten dat ze kennis van zaken heeft, betrokken is en echt luistert naar je verhaal, erg fijn! We zijn nu ruim 3 maanden verder en Leo is een stuk vooruitgegaan, mede dankzij het advies van Esther. Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar dat hij nu als een relaxte, stoere kater door het huis loopt zonder bij het minste of geringste geluid of beweging weg te schieten, dat vind ik al zoveel winst! Daar word ik als baasje heel blij van!
Gabrielle
Haren
Ik heb Esther benaderd omdat Bo al een vrij lange tijd haar eigen vacht uittrekt. Ze heeft een enorme kale plek op haar rug. Na van alles te hebben geprobeerd met dierenarts bezoekjes en ander voer was het wel wat verbeterd maar nog niet volledig weg. Ik was op een gegeven moment bang dat Bo mijn stress overnam en daardoor haar vacht uittrok. Esther wist door de juiste vragen te stellen de conclusie te trekken dat het waarschijnlijk toch gaat om een vlooien allergie, iets waar ik dus nu gewoon mee aan de slag kan gaan samen met de dierenarts. Ook had ze enorm veel tips over speeltjes waar ik nog nooit van had gehoord maar wat een enorm succes is en tips om te zorgen dat andere katten wat meer uit de buurt van Bo blijven aangezien ze dat ook echt niet fijn vind. Al met al had ik een hele fijne ervaring met Esther, ze is makkelijk benaderbaar en je merkt dat ze oprecht betrokken is bij het hele proces. Absoluut een aanrader.
Lydia
Groningen
Op advies van onze dierenarts heb ik contact gezocht met Esther. Aanleiding was het plassen op de deurmat van onze kater Duuk en het poepen naast de bak van onze poes Daantje. Het is uiteindelijk een langdurig traject geworden waarbij we veel verschillende dingen hebben geprobeerd. Esther was altijd bereid om mee te denken en te schakelen in wat we konden proberen. Ze is enorm betrokken en geduldig, want oh wat werd ons geduld op de proef gesteld door onze dikke donders. Uiteindelijk hebben we het probleem van het plassen op de mat, zoals nu lijkt, kunnen verhelpen door Duuk meer naar buiten te laten en hem dus meer tevreden te krijgen. Daantje poept nog af en toe naast de bak maar een heel stuk minder dan voorheen gelukkig! Ik ben Esther erg dankbaar voor al haar hulp en engelengeduld, en de katten ook!
Marjolein
Groningen
Wij kregen eind vorig jaar de kans om 2 sphynxen een plek te bieden in ons huishouden. We hebben al 1 sphynx en dachten dat het goed gezelschap zou zijn voor deze oude kat. In het begin leek het allemaal goed te gaan en konden de drie katten het redelijk goed met elkaar vinden. Helaas ging het na een tijdje minder goed en besloten we daarom de hulp van Esther in te schakelen. Middels video bellen heeft Esther ons heel uitgebreid geïnformeerd en gedegen geadviseerd. Op een heel plezierige manier hebben wij veel kennis verworven over het wel en wee van een kat en hoe we daar in huis rekening mee kunnen houden. Ook een aantal praktische tips, die nu nog steeds goed van pas komen.Door het gesprek met Esther hebben we besloten dat het beter is om voor 1 van de nieuwe katten een nieuw onderkomen te zoeken. Deze keuze was niet leuk, maar konden we makkelijker maken dankzij de informatie die Esther ons gegeven had. Bij onze (schoon)zus is er een nieuw onderkomen gevonden. Een win-win situatie. De rust is in ons huis teruggekeerd.
Ineke en Hans
Aduard
Ik heb 2 katers genaamd Frodo en Rambo. Rambo was een bazig typje en sloeg Frodo daarom. Rambo sproeide het hele huis eronder en na 2 jaar zelf dingen te hebben geprobeerd wisten we het niet meer. We wilden Rambo niet weg doen, maar dit probleem kon zo ook niet langer. Heel veel dierenarts bezoeken gehad en niks leek te werken. Toch maar contact opgenomen met Katsgewijs en al snel kon ik een afspraak krijgen. Door een paar simpele aanpassingen is het sproeien van Rambo gestopt! Frodo laat hij nu ook met rust en ik heb weer een schoon en fris huis! Katsgewijs luistert naar je en komt samen met jou tot oplossingen. Het is het geld zeker waard. Super bedankt!
Melissa
Slochteren
Ik heb Esther van Katsgewijs benadert, nadat onze kat maar bleef plassen in de keuken. Esther reageerde al snel wat leidde tot een onderzoek bij de dierenarts. Benji heeft daarop een antibiotica en pijnstilling gekregen ivm mogelijk een blaasontsteking of/en ontstoken anaalklieren. Het plassen in de keuken werd minder, maar wij als baasjes wouden er graag helemaal vanaf. Ik heb vervolgens met Esther video gebeld. Mijn zorgen over Benji en zijn gedrag doorgenomen. Daarop kreeg ik een uitgebreide mail met adviezen en bijpassende handleidingen. Erg fijn dat er iemand in het belang van Benji mee denkt! We zijn er nog niet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het samen met Esther haar begeleiding, kennis en ervaring goed gaat komen.
Lianne
Eenrum
Hi Esther, ik wou je nog even heel erg bedanken voor je hulp!! Gaat nog steeds goed. Abby poept nu standaard op haar grote bak. Wat ze buiten doet heb ik geen zicht op maar in ieder geval niks meer op de tegels of in iemand zijn tuin gevonden. Zo fijn!!
Masja
Groningen
Esther heeft ons goed geadviseerd over onze twee poezen van 9 jaar die beiden te dik waren. Ze adviseerde ons van voer te wisselen. Wat ik heel fijn vond, was dat ze ons ook uitlegde waarom we beter het andere voer konden gebruiken. Zo konden we een goede, nieuwe keuze maken. Na een aantal weken met hun nieuwe voer zijn onze beide poezen een stuk slanker en veel energieker, ze spelen weer lekker met elkaar en rennen door het huis! Ook Esthers advies over halsbandjes was heel nuttig. We weten nu beter de voor-en nadelen van vlooienbandje en druppels zodat we ook hier weer een goede keuze voor onze dieren kunnen maken. Esthers manier van adviseren is heel prettig, ze denkt met je mee, zonder oordelend te zijn, en kijkt echt naar jouw situatie en jouw dieren.
Hanneke
Paterswolde
Super bedankt voor je adviezen! Ted valt Dino nog maar zelden lastig. Ze krijgen nu voer uit twee voerpuzzels en hebben speelmuizen met valeriaan. Nadat ik met ze heb gespeelt krijgen ze wat lekkers. Ik laat Dino nu slapen op mijn slaapkamer en ze is zelfs al twee avonden bij mij op schoot gekropen! Dat heeft ze al lang niet meer gedaan. Ted is lekker actief in de ochtend en een deel van de middag met die muizen of hij gaat even naar buiten. Daarna gaat hij lekker slapen. Top! Mega thanks!
Anne
Groningen
Esther kan ingewikkelde materie op een leesbare manier, voor een breed publiek, toegankelijk maken. Esther bereidt haar presentaties goed voor en heeft een vriendelijk en toegankelijk uitstraling. Zij gaat gestructureerd te werk en doet wat zij belooft. Als opdrachtgever heb ik haar duidelijke communicatie als zeer prettig ervaren.  
Maggie Ruitenberg
Kattengedragsdeskundige en eigenaar Katten Kenniscentrum Nederland

Stiekem wisten we het al: waarschijnlijk zijn de poezen beter af als ze ergens wonen waar ze vrij en op eigen gelegenheid naar buiten kunnen. Maar wat was het fijn om onder begeleiding van Esther toch nog wat trucjes te proberen: nieuwe, uitdagende speeltjes in huis halen, het voer af en toe verplaatsen, zodat hun jagersinstinct wordt geactiveerd en ze in de nacht rustig zouden slapen. Esther gaf ons geruststelling en was een fijn luisterend oor, zodat we na een goede afweging een heel moeilijk besluiten konden nemen: de herplaatsing van Puck en Minoes.

Phillipine
Utrecht

Mijn lieve maatje Khadar hield mij al maanden 's nachts wakker door hard te miauwen. Uren lang. Na een gesprek met Esther kwam zij met een aantal handige oplossingen om zijn gedrag te veranderen en zijn ritme weer normaal te krijgen. Ze luistert goed en kan goed doorvragen, om op deze manier te achterhalen waar het gedrag vandaan kan komen. Een aantal weken verder is het resultaat super. Ik slaap weer 's nachts en Khadar oogt relaxter. Heel erg bedankt!

Cheyenne
Groningen
Esther heeft ons erg goed geholpen met onze poes Cobie en haar zoon George. Sinds een tijdje konden ze niet meer goed met elkaar over weg. Dit leidde tot veel ruzie en stress, bij Cobie en bij ons. Tijdens een huisbezoek heeft ze veel tips gegeven, zowel om te werken aan de relatie tussen Cobie en George als het eet- en speelgedrag. Met Esther zijn we uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat het beter was George te herplaatsen. Ook hierbij heeft ze ons goed geholpen om de beste keuze voor George te maken. George voelt zich helemaal happy op z’n nieuwe plek en ook Cobie is weer helemaal tot rust gekomen. Zonder de persoonlijke betrokkenheid bij het welzijn van Cobie en George van Esther hadden we die stap nog niet genomen.
George
Sjoerd en Tjitske
Groningen
Great advice from a knowledgeable lady! I recently moved in with my partner and we both had our own cats. The meeting of the cats was not perfect; one is very solitary and the other is very sociable! This resulted with the solitary cat forcing himself to live in the garden and refusing to come in except for food and 2-3 minutes of petting, then straight outside again! After some great advice from Esther on how to reintroduce them (and some patience), the cats are now living happily under the same roof and even napping together! It took about 3 months before we started to notice a change in their behaviour, and they are not quite best friends yet, but time will tell.Even after our initial video meeting, Esther would check in from time to time to see how we were getting on and to get updates. We definitely recommend Esther for all your cat behaviour questions and advice!
Dagmar
Groningen
Esther van Katsgewijs is een betrouwbare en kundige kattengedragstherapeute. Ze heeft ons bijgestaan toen onze kat Pim door stress veel in huis sproeide. Samen met Katsgewijs hebben we de oorzaak van zijn stress kunnen achterhalen en is er een oplossing gekomen waar Pim zelf erg gelukkig mee is. Dank je wel Esther!
Ilona en Joost Hazewinkel
Groningen
Onze lieve kitten Jet leek wat té avontuurlijk en onhandig om zelfstandig naar buiten te gaan. Als reactie daarop vertoonde ze ongewenst gedrag. Met hulp van Esther is het toch gelukt haar zelfstandig naar buiten te laten gaan én zijn bijna alle ongewenste gedragingen verdwenen. Esther heeft ook enorm veel goede tips gegeven die ik nog niet eerder kon vinden op het internet. Ze nam veel tijd voor ons en nam zelfs na het gesprek de moeite het eea door te sturen. We zijn haar erg dankbaar voor haar hulp!
Sanne
Groningen
Tijdens mijn werk als dierenarts bij dierenartspraktijk Lewenborg heb ik Esther leren kennen. Zij was toen al bezig met de opleiding tot kattengedragstherapeut. Haar kennis van gedrag en mijn medische kennis leverde interessante gesprekken op en daarnaast ook een goede klik. Esther heeft een lezing gegeven aan alle medewerkers van dierenarts lewenborg en dierenkliniek noorderplantsoen over kattengedrag, en met name hoe wij het beste in de dierenartspraktijk met katten kunnen omgaan. Gedrag en het lichaam zijn immers nauw met elkaar verbonden, en zo kunnen wij de katten beter helpen. Naast de leergierige, kritische en professionele houding is Esther ook een super enthousiaste en warme persoonlijkheid en zou ik alle katten aan haar toevertrouwen.
Hanneke de Wrede
Dierenarts
Onze katten, Joop en Eefje, konden niet zo goed met elkaar opschieten, vandaar dat wij Esther haar hulp hebben ingeschakeld (in de zomer van 2020). In het begin is ze bij ons op huisbezoek geweest en heeft ze een plan opgesteld. Door elke week met elkaar te overleggen kon ze bijsturen waar dat nodig was. Wij hebben de communicatie met haar als zeer prettig ervaren. Ze is erg betrokken bij de situatie en heeft ontzettend veel kennis van haar vak. Helaas hebben we uiteindelijk moeten besluiten dat het voor het welzijn van de katten beter is om één van hen te herplaatsen. Ook daar heeft Esther goed advies bij gegeven. Hoewel het jammer is dat Joop en Eefje geen goede match bleken, hebben wij wel het gevoel dat we er samen met Esther alles aan gedaan hebben. Ook hebben we de afgelopen periode heel veel geleerd over kattengedrag door de goede adviezen van Esther. Bedankt!
Jochem & Dewy
Groningen
Als dierenartsenpraktijk ervaren we een plezierige samenwerking met Esther. Ze denkt graag mee, is goed benaderbaar en we kunnen altijd met haar overleggen. Vorig jaar heeft ze ons geholpen met het organiseren van een interessante vuurwerkavond waarin ze informatie en tips gaf aan katteneigenaren i.v.m. vuurwerkangst en het voorkomen hiervan. Het is heel fijn dat we katteneigenaren naar Esther kunnen doorverwijzen. Ook brengt ze ons, in overleg met de eigenaar, op de hoogte van de ontwikkelingen. Deze houden we graag bij voor een compleet dossier van de kat.
Feikje de Vries
Para-veterinair
Theo is een binnenkat en sinds een tijdje plaste hij op de bank in de woonkamer van ons studentenhuis. Maar na de adviezen van Esther heeft hij dat niet meer gedaan. Ook de tips; qua spelen en hem uitdagingen bieden in huis helpen ook goed. Theo is een stuk relaxter nu we hem wat vaker met rust laten en meer naar zijn signalen kijken wat hij wel en niet fijn vindt. Goed nieuws dus en bedankt voor de fijne hulp!
Lieke
Groningen
Prior to adopting our two kittens, our family had never had any pets before so we were, to out it mildly, quite nervous about the process. The assistance we received from Esther was practical and helpful in a way that made us much more confident cat owners. The best part, though, was that Esther is so passionate in her advice that you are never made to feel like you ask too many questions. I can’t recommend her services highly enough.
Fam. Seong
Groningen
Op advies van de dierenarts hebben we contact opgenomen met Esther. Het telefonisch consult was erg prettig. Esther is vriendelijk, betrokken, luistert goed en stelt vragen om het gedrag zou duidelijk mogelijk in kaart te brengen. Tijdens het gesprek kregen we adviezen en zoals afgesproken stuurde ze het advies ook via de mail. We zijn aan het onderzoeken of het probleem medisch of gedragsmatig is. Tijdens dit proces is Esther betrokken gebleven. We bleven contact houden over het gedrag van Puck en de updates van de dierenarts. Esther reageert altijd snel, is vriendelijk en oprecht betrokken. Het is prettig samenwerken!
Miranda
Bedum
Mijn Brits Korthaar Jip had storende mauwbuien ontwikkeld. Omdat mijn eigen interventies niet het gewenste resultaat gaven, heb ik contact gezocht met Esther. Esther neemt ruim de tijd voor de onderzoeksfase en is zeer betrokken. Ik vond het fijn dat we samen goed konden sparren over de oorzaak én mogelijke oplossingen. Ik heb gemerkt dat ik niet verder kwam in mijn eigen denkpatroon qua aanpak, wat ook bij mij frustratie opleverde. Esther heeft dit weten te doorbreken waardoor Jip inmiddels een stuk relaxter is: een verademing!Ik vind de wetenschappelijke achtergrond en kundige onderbouwing van Esther zeer prettig: dat geeft (achteraf ook geheel terecht) vertrouwen!
Marleen
Groningen
Cally was een beetje verwilderd toen ik hem adopteerde. Met geduld is het gelukt Cally’s angst naar mensen weg te nemen. Hij is nu erg aanhankelijk. Maar.. vastgepakt worden of opgetild worden resulteerde in complete paniek, aanvallen zelfs. Met de tips van Esther hebben we met Cally geoefend. Hij laat zich nu rustig vastpakken en gaat niet meer in de aanval als een “vreemde” hem ruw optilt. En wij kunnen hem zelf kort optillen. We oefenen nog steeds en blijven langzaamaan meer verbetering zien. De schuwe, wat verwilderde kat, is een knuffelkont geworden. Die zich nu ook laat optillen! Met heel veel dank aan de tips en hulp van Esther.
Iris
Groningen
Esther heeft ons erg goed geholpen met ons “sproei-probleem”. Ze is erg grondig en betrokken. Geeft veel tips en houdt ook tussendoor regelmatig contact om te horen hoe het gaat. Erg fijn!! Toen onze kat Bengel weer vaker begon te sproeien en we contact zochten, was dit ook totaal geen probleem. We hebben veel geleerd over hoe katten in elkaar steken en wat ze nodig hebben. En we dachten al best veel te weten. Esther heeft ons echt heel goed geholpen. Helaas hebben we uiteindelijk moeten besluiten om de katten uit elkaar te halen. Ook in dat proces heeft Esther ons geholpen en advies gegeven. Een totaalpakket dus!
Bart & Meine
Groningen
Door goede en duidelijke adviezen gaat het nu aardig goed met Gijs zijn wildplassen in huis. Soms voelde dat alsof wij twee stappen vooruit gingen en weer een stap terug en er geen verbetering was maar Esther bleef positief.Gijs zal misschien nooit helemaal genezen van zijn wildplassen omdat hij erg gevoelig is voor stress  maar het is een stuk dragelijker geworden door Esther en haar goede adviezen.
Carlijn
Harkstede
Esther has done wonders for our young Maine Coon Ollie! Before working with Esther, Ollie was scratching on our walls and furniture, behaving very aggressively towards us and waking us up in the middle of the night. Esther helped us to understand and address the root causes of Ollie’s behavioral issues, and gave us extensive and creative advice that helped us to better understand his behavior and meet his needs. Ollie’s behavior has improved dramatically so we are very grateful for Esther’s support and we would happily recommend her to anyone in search of support with their cats behavioral issues!
Kelly & Hinne
Groningen
Wij waren erg blij met de komst van Esther. Meneer de poes plaste van de een op andere dag ineens op de bank in plaats van in zijn bak. De dierenarts kon niks vinden en verwees ons door. Esther kwam bij ons langs en heeft heel nauwkeurig, door middel van vragen stellen, een beeld gekregen van meneer de poes. Vervolgens heeft ze tips, trucjes en adviezen gegeven. We hebben veel aangepast in ons gedrag naar hem en dingen in huis. Resultaat? Totaal andere kat. Naast dat hij stopte met plassen in huis, stopt hij ook met ruw spelen (krabben/bijten) en ligt hij zelfs soms op schoot!! Esther is professioneel maar erg benaderbaar. Heeft overal een antwoord op of zoekt het voor je uit. Vervolgens vraagt ze na een aantal weken ook hoe het ervoor staat en denkt altijd nog even mee. Wij zijn erg blij met het bezoek van haar en het resultaat wat het meegebracht heeft. Echt een aanrader!
Simone & Anthony
Groningen
Een paar dagen na de adoptie van de broertjes Simba en Aladdin kregen de twee ruzie. Omdat dit bleef terugkomen en ik niet wist hoe ik dit verder aan moest pakken, heb ik contact gezocht met Esther. In een fijn, uitgebreid videogesprek heeft zij de situatie met mij doorgenomen en samen besproken hoe ik dit kan aanpakken. Esther gaf praktische tips en een plan voor hoe ik de katten de komende weken weer beste vriendjes kan maken. Ik heb vertrouwen in het kundige advies van Esther en weet zeker dat ik dankzij haar Simba en Aladdin mooie toekomst kan geven!
Sandra
Groningen
Esther is bij ons thuis geweest voor Shiva en Snow. Ze maakten al een paar weken dagelijks behoorlijk ruzie (blazen, uithalen en najagen). Esther stelde veel vragen en gaf veel tips tussen door. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Ik heb het gevoel dat ze het probleem daarna goed ik kaart heeft gebracht en ze kwam met een goed passend advies. Op dit moment gaat het al een stuk beter met onze poezen en liggen ze weer geregeld bij elkaar te slapen. Kortom, ik ben blij verrast door het bezoek en het top advies!
Marjanne & Nieck
Hardenberg
Esther is in de herfst 2019 bij mij en hurricane geweest om een oplossing te proberen te vinden voor het staand plassen van mijn 8-jarige Hurricane. Het lijkt wel of ze een kattenfluisteraar is, want vanaf het moment dat Esther weg ging is het staand plassen niet meer gebeurd. Ik heb adviezen van Esther opgevolgd en Hurricane blijkt daar erg dankbaar voor. En ik ook! Bedankt Esther!
Marieke
Groningen
Ik vond Esther een heel fijn persoon om mee te werken, en mijn poes ook. Ze is heel open en geinteresseerd en dit komt dan ook erg oprecht over. Tijdens het gesprek en ook daarbuiten was het contact erg vlot en vriendelijk. Vooral de extra dingen zoals achteraf navraag doen, linkjes door sturen van bepaalde producten, en een speeltje meenemen voor Gipsy kon ik erg waarderen. Na de evaluatie ben ik aan de slag gegaan met het advies, en dit heeft ook vrij snel effect gehad waar ik ook heel blij mee ben. Ik wou hierbij Esther nogmaals bedanken voor de hulp, het advies en het fijne contact.
Alice
Haren
Monkey plaste al ruim een jaar op mijn bed en hij mocht daarom  niet meer in de slaapkamer. Na lange tijd aanzien en zelf dingen uitproberen heb ik de hulp van Esther ingeschakeld. We hadden een prettig gesprek. Na observatie van het gedrag van Monkey en de leefomgeving zag ze direct al veel aanknopingspunten voor een oorzaak. Daarna kwam ze met een aantal heel concrete en praktische tips. Na het huisbezoek kreeg ik een uitgebreid verslag. Daarin stonden ook een aantal adviezen voor andere problemen met Monkey. Hoewel de tips heel simpel uit te voeren waren, was ik er zelf niet opgekomen. Het bijzondere is dat Monkey sinds het bezoek van Esther niet meer op mijn bed heeft geplast. Ik heb geen zorgen meer wanneer de slaapkamer deur openstaat. Monkey kan weer regelmatig een middagje op mijn bed in de zon relaxen.
Rian
Groningen
Mijn rode kater Eddie had al een hele tijd last van zijn blaas en darmen. Ik had al van alles geprobeerd, en Eddie was al regelmatig bij de dierenarts te vinden. Hij piepte wanneer hij op de kattenbak moest, en ik wist niet meer hoe ik hem verder kon helpen. Na een zeer prettig gesprek met Esther waarbij ze vele tips en uitleg had gegeven over hoe Eddie meer kon drinken, ging ik aan de slag. We zijn nu ongeveer twee maanden verder, en dit heeft onwijs goed uitgepakt! Het is al een heel stuk verbeterd en dat is ook zeker aan Eddie te merken. Ik had een zeer prettige ervaring met Esther, en zal haar zeker aan anderen aanraden!
Kimberly
Groningen