Professionals

Lezingen

Als professional wil je je kennis over kattengedrag kennis up-to-date houden. Ik help je daar graag bij door het geven van een lezing op jouw dierenartspraktijk, kattenopvang, asiel of een andere dier-gerelateerde organisatie. Je kunt denken aan:

• kat-vriendelijk inrichten van praktijk of asiel
• herkennen van angst, stress, agressie en pijn
• stress-vrij hanteren van katten
• vuurwerkangst bij katten
• voorbereiding nieuwe kat, hond, baby, verhuizing
• Panksepp’s zeven emotionele systemen

Ook een lezing op maat, waarbij je zelf één of meerdere onderwerpen aandraagt, is mogelijk. Neem bij interesse contact met mij om de mogelijkheden en kosten te bespreken. Een aantal voorbeelden van lezingen die ik heb gegeven vind je hieronder:

Lezingen

5 september 2020. De rol van de eigenaar in de purrfecte match. Multidisciplinair kattengedragsymposium.

5 februari 2020. Kattengedrag in de dierenartspraktijk. Lezing voor pareveterinairen en dierenartsen van Dierenartspraktijk Noorderplantsoen.

13 november 2019. Vuurwerkangst bij katten – herkennen, voorkomen en verminderen. Lezing voor katteneigenaren (georganiseerd door Dierenartspraktijk Van Stad tot Wad).

4 september 2019. Waarom is er vraag naar honden met een extreem uiterlijk? Seminar Liefde of Lijden (georganiseerd door de Koninklijke Hondenbescherming).

‘Esther bereidt haar presentaties goed voor en heeft een vriendelijke en toegankelijke uitstraling’. Maggie Ruitenberg, Katten Kenniscentrum Nederland

Schrijfopdrachten

Schrijven doe ik graag en vooral over katten(gedrag)! Neem contact met mij op voor meer informatie over de voorwaarden en tarieven.

‘Esther is in staat om ingewikkelde materie op een leesbare manier, voor een breed publiek, toegankelijk te maken’. Maggie Ruitenberg, Katten Kenniscentrum Nederland

Telefonische overleg voor dierenartspraktijken

Voor dierenartspraktijken ben ik beschikbaar voor vragen over (mogelijke)gedragsproblemen van katten van jouw cliënten. Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak. Indien nodig kun je cliënten doorverwijzen naar mijn praktijk. Wanneer de eigenaar toestemming geeft, ontvangt de dierenartspraktijk een kort verslag van het probleem, de diagnose en de gegeven adviezen.

Telefonische overleg voor asiel/kattenopvang

Voor asielen en kattenopvangcentra ben ik beschikbaar voor vragen. Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak.

Telefonisch overleg voor collega-gedragstherapeuten

Soms is een probleem erg complex en wil je even sparren met een collega. Zie je misschien iets over het hoofd? Klopt je diagnose? Hoe breng je een ingewikkeld advies over aan de eigenaar? Tijdens een telefoongesprek van maximaal 30 minuten bespreken we je casus. Ook voor gedragstherapeuten in opleiding. Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak.