Diensten voor professionals

Lezingen

Als professional wil je je kennis over kattengedrag kennis up-to-date houden. Ik help je daar graag bij door het geven van een lezing op jouw dierenartspraktijk, kattenopvang, asiel of een andere dier-gerelateerde organisatie. Je kunt denken aan:

• kat-vriendelijk inrichten van praktijk of asiel
• herkennen van angst, stress, agressie en pijn
• stress-vrij hanteren van katten
• vuurwerkangst bij katten
• voorbereiding nieuwe kat, hond, baby, verhuizing
• Panksepp’s zeven emotionele systemen

Ook een lezing op maat, waarbij je zelf één of meerdere onderwerpen aandraagt, is mogelijk. Neem bij interesse contact met mij om de mogelijkheden en kosten te bespreken.

Overzicht van lezingen

• 2022, mei. Feit of Fictie – Kattenkampus
• 2021, maart. Kat in de Zorg – gastdocent Diermanagement van Hall Larenstein
• 2020, sept. De purrfecte match – Multidisciplinair Kattengedrag Symposium
• 2020, feb. Kattengedrag in de dierenartspraktijk – DAP Noorderplantsoen n
• 2019, nov. Vuurwerkangst bij de kat – DAP Van Stad tot Wad
• 2019, sept. Waarom is er vraag naar honden met een extreem uiterlijk? – Seminar Koninklijke Hondenbescherming

Schrijfopdrachten

Schrijven doe ik graag en vooral over katten(gedrag)! Neem contact met mij op voor meer informatie over de voorwaarden en tarieven.

Als auteur voor het Katten Kenniscentrum Nederland en Kattenblad Majesteit schrijf ik artikelen over natuurlijk kattengedrag, emoties, gedragsproblemen (en oplossingen) en de relatie tussen eigenaar en kat.

Telefonische overleg voor dierenartspraktijken

Voor dierenartspraktijken ben ik beschikbaar voor vragen over (mogelijke)gedragsproblemen van katten van jouw cliënten. Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak. Indien nodig kun je cliënten doorverwijzen naar mijn praktijk. Wanneer de eigenaar toestemming geeft, ontvangt de dierenartspraktijk een kort verslag van het probleem, de diagnose en de gegeven adviezen.

Telefonische overleg voor asiel/kattenopvang

Voor asielen en kattenopvangcentra ben ik beschikbaar voor vragen. Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak.

Telefonisch overleg voor collega-gedragstherapeuten

Soms is een probleem erg complex en wil je even sparren met een collega. Zie je misschien iets over het hoofd? Klopt je diagnose? Hoe breng je een ingewikkeld advies over aan de eigenaar? Tijdens een telefoongesprek van maximaal 30 minuten bespreken we je casus. Ook voor gedragstherapeuten in opleiding. Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak.

Ervaringen van klanten

‘Esther heeft samen met Marsha een hele dag gevuld met lezingen over wetenschappelijk onderzoek. Door haar enthousiasme en toegankelijkheid wist ze de deelnemers geboeid te houden en de ingewikkelde materie voor een breed publiek begrijpelijk te maken. In de evaluatie werd ze door de deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 8,5! Ook de voorbereiding op deze dag heb ik als heel gedegen en prettig ervaren’.

Ada van der Molen – Katten Kampus

‘Esther is in staat om ingewikkelde materie op een leesbare manier, voor een breed publiek, toegankelijk te maken’.

Maggie Ruitenberg, Katten Kenniscentrum Nederland

‘Het college was zeer interactief, boeiend en er was veel ruimte voor vragen. De stof was toegankelijk voor de studenten, gestructureerd, en het feit dat het college in corona tijd online werd gegeven was daardoor niet relevant. De studenten hebben het gastcollege als zeer positief beoordeeld.’ 

Corine Oomkes – Van Hall Larenstein

‘Esther Bouma gave an interesting lecture for our 2019 seminar on psychological and sociological processes that may underlie brachycephalic dog acquisition. The informative lecture was well prepared and we worked constructively together to ensure a fit of lecture content in the day’s theme’.

Ineke van Herwijnen – (voormalig) directeur Hondenbescherming