Advies

Wanneer je algemene vragen hebt over je kat, of over haar leefomgeving, kan ik je helpen in een adviesgesprek. Dit kan telefonisch, online (via Skype of Google Meet) of bij je thuis. Een adviesgesprek is bedoeld om problemen te voorkomen. Je kunt hierbij denken aan het voorbereiden van jouw kat op een baby, een nieuwe kat, een hond of een verhuizing. Daarnaast kan ik je inzicht geven in het gedrag van jouw kat en hoe je ongewenst gedrag kunt voorkomen en gewenst gedrag kunt stimuleren. Wanneer er al sprake is van probleemgedrag (onzindelijkheid, krabben aan meubels, agressie) dan is gedragstherapie nodig.

Telefonisch advies

Tijdens een telefonisch adviesgesprek (max. 30 minuten) bespreken we jouw vragen. Een telefonisch adviesgesprek is aan te raden wanneer je algemene vragen hebt over het gedrag van je kat maar ook bij eenvoudige problemen kan een adviesgesprek nuttig zijn. Vaak kun je met een aantal kleine aanpassingen ervoor zorgen dat het gedrag afneemt of niet erger wordt. Bij ernstige problemen is gedragstherapie aan te raden. Wanneer we tijdens het telefoongesprek concluderen dat gedragstherapie noodzakelijk is, krijg je korting op een traject. Het is mogelijk om een schriftelijk verslag van het gesprek en de besproken adviezen te ontvangen.    

Telefonisch advies met video beoordeling

Wil je uitleg over het gedrag van je kat? Of vertoont je kat vreemd gedrag en weet je niet of het normaal is? Ik kan je helpen door video opnames (max. 10 min.) van het gedrag van jouw kat te analyseren. We bespreken de uitkomst van de analyse tijdens een telefonische afspraak (max. 30 min.). Wanneer we tijdens het telefoon gesprek tot de conclusie komen dat het vreemde gedrag problematisch is (of kan worden) en gedragstherapie noodzakelijk is, krijg je korting op een gedragstherapietraject. Het is mogelijk om een schriftelijk verslag van de analyse en de besproken adviezen te ontvangen.    

Exclusief bij Katsgewijs: de ‘Purrfect Home Check

Tijdens de Purrfect home check kom ik bij je thuis en bekijk ik de leefomgeving van jouw kat(ten). Tijdens het bezoek krijg je tips hoe je de ‘purrfecte’ leefomgeving kunt creëren. Het huisbezoek duurt ongeveer een uur.